Pregnant,Support,Group,Meetup,In,A,House

Buddy bij de Wieg

Via dit project ondersteunen studenten vroedkunde kwetsbare gezinnen in een moeilijke situatie. Samen dragen ze zorg voor de zwangerschap en de baby.

Voor wie?

Kwetsbare gezinnen in een moeilijke situatie.

Zij krijgen ondersteuning van studenten vroedkunde tijdens de zwangerschap, de bevalling en de kraamperiode, tot de baby ongeveer 1 jaar oud is. 

Voor dit project werkt het Expertisecentrum Kraamzorg in Limburg samen met de Hogeschool PXL en Hogeschool UCLL.

Wil je meer weten over dit project?

Wat doet een buddy bij de wieg?

Elk gezin krijgt een vaste buddy 

De buddy-student informeert, steunt en helpt het gezin de weg te vinden naar de gezondheidszorg, sociale voorzieningen en welzijnsorganisaties.

Daarnaast is de buddy vooral iemand die luistert en er voor het gezin wil zijn in deze moeilijke en kwetsbare situatie. Zo kunnen activiteiten zoals samen wandelen of koken ook al veel betekenen.

De student neemt wekelijks telefonisch contact op, en komt regelmatig langs om te zien hoe het gaat. De ontmoetingen vinden steeds plaats na afspraak. 

Hoeveel kost een buddy bij de wieg?

De buddy werkt volledig gratis, en geeft het gezin zorg maar geen middelen. De samenwerking kan stoppen na overleg, op elk moment van de begeleiding.

Neem contact op om te zien of je gezin in aanmerking komt voor dit project.

Wil je meer weten over dit project?

Heb je een vraag? Ben je of ken je iemand die zwanger is en een buddy kan gebruiken?  Vraag je zorgverlener om een afspraak te maken of contacteer ons.