Full,Length,Portrait,Of,Cheerful,Female,Friends,Laughing,During,Togetherness

Buddy bij de wieg

Via dit project helpt een student vroedkunde een gezin in een moeilijke situatie zorgdragen voor de zwangerschap en de baby.

Buddy bij de wieg

Studenten Vroedkunde begeleiden kwetsbare gezinnen in een moeilijke situatie. Voor dit project werkt het Expertisecentrum Kraamzorg in Limburg samen met de Hogeschool PXL en Hogeschool UCLL.

De buddy-studenten ondersteunen gezinnen tijdens de zwangerschap, de bevalling en de kraamperiode, tot de baby ongeveer 1 jaar oud is.

Wat doet een buddy bij de wieg?

Elk gezin krijgt een vaste buddy

De buddy-student informeert, steunt en helpt het gezin de weg te vinden naar de gezondheidszorg, sociale voorzieningen en welzijnsorganisaties. Ze doen ook gewone dingen samen zoals koken, wandelen, … 

Maar daarnaast is de buddy vooral iemand die luistert en er voor het gezin wil zijn. 

Hij of zij neemt wekelijks telefonisch contact op, en komt regelmatig langs om te zien hoe het gaat. De ontmoetingen vinden steeds plaats na afspraak.

Hoeveel kost een buddy bij de wieg?

De buddy werkt volledig gratis, en geeft het gezin zorg maar geen middelen. De samenwerking kan stoppen na overleg, op elk moment van de begeleiding.

Wil je meer weten over dit project?

Heb je een vraag? Of ben je of ken je iemand die zwanger is en een buddy kan gebruiken? Vraag je zorgverlener om een afspraak te maken of contacteer ons.